Атанасов: Има атака на руската агентура срещу правителството

Ивайло Анев 01 октомври 2015 в 16:50 2729 7

Снимка БГНЕС

Депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов

Става въпрос за организирана акция не само срещу военния министър Николай Ненчев, а изобщо срещу правителството. Това нещо има някаква връзка с операцията, която Русия предприе в Близкия изток.

Така депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов коментира приетия на второ четене на Закон за военното разузнаване, с който отпадна възможността бившият служебен вътрешен министър Йордан Бакалов да оглави структурата.

По думите на реформатора, след като Русия е решила да нанася удари, е заповядала на агентурата си в близката чужбина да действа за спечелване на поддръжници.

Според Атанасов приетите текстове стесняват кръга на потенциалните шефове на службата до няколко генерали, които, по думите му, са завършили командно-щабните академии на Съветския съюз.

„Учудвам се, че колегите от ГЕРБ подкрепиха предложение не на кой да е, а на Таско Ерменков от БСП, който е обявен, че е бил служител на военното разузнаване на комунистическа България“, категоричен беше реформаторът.

"Може би това беше целта - човек, възпитаник на съветските военни заведения да оглави българското военно разузнаване, предположи генерал Атанасов. За мен е изключително изненадващо и ретроградно да се подкрепят такъв тип предложения", повтори той.

Според него "нещо се е случило" за времето от гласуването в комисията и днешния обрат в пленарната зала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!