Арестуваха бургаски бандит, опитал да "плати" хамбургери с пистолет

OFFNews 06 април 2017 в 08:00 5104 1

Арестуваха бургаски бандит, опитал да

30-годишен мъж беше арестуван в Бургас, след като доставчик на храна се оплака в полицията, че мъжът отказал да му плати като насочил пистолет срещу него.

Двама служители във фирма за доставка на хамбургери в Бургас подали сигнал за това, че на 3 срещу 4 април имали проблем с бургазлията. Те получили поръчка за доставка в бургаския комплекс „Перла”. Пристигайки на място, 23-годишният доставчик се отправил към адреса, но на първия етаж на кооперацията бил посрещнат от 30-годишния мъж.

Клиентът посегнал да вземе храната без да я заплати. След като доставчикът се противопоставил, той извадил пистолет, опрял го е в гърдите му, заплашил го и взел поръчаната храна.

След получаване на сигнала за извършения въоръжен грабеж служителите от Пето Районно управление – Бургас веднага се отзовали на адреса – бл. 39 в ж.к. „Лазур”. Въпреки многократните опити, 30-годишният мъж отказал да отвори входната врата и да съдейства на полицията, като започнал да обижда служителите. Със съдействието на служители от сектор „Специализирани полицейски сили” към ОДМВР – Бургас е проникнато в жилището му, уточняват от полицията в Бургас. В това време мъжът изхвърлил пистолета през терасата и направил опит да избяга, прехвърляйки се в балкона на съседния апартамент.

Той е задържан и отведен в Пето Районно управление – Бургас. Изхвърленото оръжие е намерено и иззето, като предстои уточняването на вида му (газово или огнестрелно). 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови