8 кг наркотици и над половин милион лева заловиха криминалисти от СДВР

Разкрита е и оборудвана наркооранжерия

OFFNews 24 февруари 2024 в 10:57 2726 1

пари

Снимка СДВР

Откритите пари.

Предварителна работа на служители на сектор "Наркотици" към СДВР доведе до задържане на големи количества дрога след наркосделка, съобщи МВР.

Спецоперацията за противодействие на разпространението на наркотични вещества в столичния квартал "Витоша" е била проведена на 22 февруари.

В хода ѝ, след покупко-продажба на наркотични вещества, в района на столичния булевард „Симеоновско шосе", криминалистите са задържали двама мъже. Полицаите след това отишли в жилище, ползвано от продавача, където е разкрита наркооранжерия.

Открити са 63 саксии с растения, оборудване за отглеждането им, електронна везна, суха тревиста маса и бяло прахообразно вещество. Процесуално-следствени действия са били проведени и в подземен гараж, ползван от 40-годишния мъж, откъдето са иззети множество пликове, съдържащи тревиста маса и различни по цвят и вид прахообразни вещества, както и сумата от 560 000 лева.

Резултатите от експертната справка показват, че иззетите количества са 5 кг марихуана, близо 2 кг MDMA и почти килограм /925.61 грама/ кокаин.

Първоначално двамата мъже са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 А от НК. Единият от тях, 24-годишният клиент, е освободен след изтичане на мярката.

След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура 40-годишен е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража" за срок до 72 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки