2 метра преспи в град Шипка, няма хляб и ток

OFFNews 06 февруари 2020 в 18:31 3627 1

Снимка pixabay

Заради тежките метеорологични условия в Шипка няма възможност за доставка на хляб, заяви кметът на града Василка Панайотова пред агенция "Фокус". Тя обясни, че на места снегът достига 2 метра. Възстановено е електрозахранването в централната част на града, останалите квартали са без ток от снощи в 22.30 часа.

В община Кубрат бедственото положение е заради силния вятър и продължителния снеговалеж. Заповедта е за срок от 48 часа. До момента в десет населени места на общината няма ток и вода. Водоподаването е нарушено и по високите етажи в Кубрат, а на места в града електрозахранването също е преустановено. В община Самуил хората са блокирани. Общото население на общините е 28 хил. души. 

Бедствено положение е обявено в Родопите. В местността Върховръх са блокира 10 души, включително дете. Пътят до тях е затрупан с 1,5-метрови преспи. Правени са опити за почистване, но техника се е счупила. 

В Шуменско са затворени някои републикански пътища. Няма сигнали за бедстващи хора. 

Затворени са проходите Хаинбоаз и Шипка, както и Троянският проход. След като някои автомобили бяха блокирани 24 часа, проходът Хаинбоаз беше отворен днес слеобед. 

Възстановено е движението по път III-205 Разград – Исперих до 12 тона, съобщиха от АПИ. Движението в област Габрово и Добрич също е възстановено. 

В района на Витиня по път Благоевград-София е възобновено преминаването на МПС над 12 т. 

Над 20 часа аварийни екипи опитват да пробият преспите на пътя към село Шейново, което все още е без ток.

В Смолян е задължително използването на вериги. Почистени са централните улица в града, като второстепенните са заснежени.

Затворени за движение са участъците от област Пловдив до НАО "Рожен".  

Отпадат всички ограничения за преминаване във Великотърновска област. 

В участъка София-Перник през Владая е ограничено движението за МПС над 15 т. Движението е пренасочено по АМ „Люлин“. 

От Пътната агенция съветват да не се пътува в Източна България и Родопите. Снегопочистващите автомобили в страната са над 1300. 

Затруднения имаше и при разписанието на влакове. Десетки композиции закъсняха с часове

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4109

1

Дедовия

06.02 2020 в 19:49

Нищо,нищо! За кво са ви ток и хляб! Нали баце ви каза от Брюксел, че няма по-голяма радост от снега! Ха радвайте му се! И после пак гласувайте за него!
 
X

Да помогнем на украинските деца!