16 мъже и една жена са задържани при акция за наркотици в Бургас

OFFNews 03 април 2021 в 16:27 3954 0

16 мъже и една жена са задържани след едноседмична акция на ОДМВР Бургас за притежание и разпространение на наркотици. Образувани са 13 бързи производства и пет преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

31-годишен криминално проявен бургазлия, държал заключена против волята й 22 годишна жена, с която живеел на семейни начала в апартамент в "Меден Рудник". При извършения оглед на апартамента са намерени и иззети материали и прекурсори за производство на метамфетамин. Бургазлията е задържан от полицейските служители. По случая е образувано досъдебно производство.

Мъж от Айтос, отнел противозаконно лек автомобил, бил спрян за престой с работещ двигател. След проверка се оказало, че е употребил амфетамин и метаамфетамин. Водачът е задържан за срок до 24 часа, като за шофирането след употреба на наркотици е образувано бързо производство, а за противозаконното отнемане на МПС – досъдебно производство.

От дома на 22-годишен жител на Айтос са били иззети два буркана канабис.

В квартирата на 19-годишна бургазлийка са били открити канабис и материали за производство на амфетамини. Жената е задържана за едно денонощие, а по случая е образувано бързо производство.

Общо 15 случая на нарушение са установени при проверки на МПС. Водачите са на възраст от 18 до 41 години. 

В пет случая водачи на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици и са били глобени с по 2 000 лв. и отнемане на шофюрската книжка за срок от 2 години.

За седмица от служителите на  „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас  са констатирани 858 нарушения на скоростта. В пет случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат наказани с лишаване от правоуправление и парична глоба. Неправоспособните водачи са шестима. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани десет велосипедисти за управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без избутване на велосипеда. Санкционирани са и 35 пешеходци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки