14-годишен би свой приятел с палка в Ловеч

OFFNews 28 април 2015 в 11:07 3015 2

14-годишен би свой приятел с палка в Ловеч

15-годишно момче е бито с палка по главата от свой приятел в Ловеч, съобщава БНР. 

Майката на пострадалото дете Магдалена Димитрова  разказа, че момчето е след удара синът ѝ е загубил съзнание за около минута.

Докато бил на земята, побойникът имал намерение да продължи да го удря, но очевидци осуетили опита му.

Синът ми бива ударен със самоделно направена палка по главата, вследствие на което за около минута губи съзнание и пада на земята. Благодаря на очевидци, които му съдействат, защото казват, че той е тръгнал да го удря още няколко пъти с тази палка в легнало положение, разказва майката.

Удареното момче е било откарано в спешна помощ. След това е било прегледано от лекари-специалисти, които са установили, че момчето е в стрес и има охлузни рани.

В момента пострадалото момче е в стрес и с охлузни рани. Майка му е подала оплакване прокуратурата. От там обаче ѝ отговорили, че не могат да потърсят наказателна отговорност от младежа, който е на 14, но бил добре познат в детската педагогическа стая за подобни прояви. 

Разбрах, че няма какво да се направи. Просто ни беше казано, че той е на 14 години, не е пълнолетен, не може да бъде съден, не може да му бъде издадено досие. Той добре е познат в детска педагогическа стая. Явно не му е за първи път. Силно се надявам, че това момче ще получи криминално досие, че той няма да си позволи да направи това с никое друго дете, защото той в момента се чувства като Господ. Знае, че е непълнолетен, че няма какво да му се направи и затова малтретира психически и физически масово обкръжението си, каза още майката на пострадалото момче.

От прокуратурата в Ловеч са започнали разследване на инцидента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!