Quantcast

10-годишно дете ще загуби ръката си след игра върху електропровод

OFFNews Последна промяна на 17 юни 2014 в 10:32 3478 4

Дете на 10 години ще загуби ръката си след неразумна игра върху електропровод в землището на село Ракита, област Плевен, съобщиха от ЧЕЗ.

Инцидентът станал около 18:00 часа в неделя. Тогава пострадалото дете и 13-годишния му брат се състезавали за бързо изкачване по стълб на далекопровод. Тогава 10-годишното дете го хванало ток и то паднало на земята.

След инцидента то е откарано в плевенската болница. Според лекарите състоянието му е стабилизирано, но се очаква едната му ръка да бъде ампутирана. Другото дете е невредимо, но се е разминало на косъм от злополука.

От ЧЕЗ обясниха, че електропроводът е бил обозначен със задължителните предупредителни табели, съгласно изискванията на нормативната уредба, извършена му е върхова ревизия на 11.06.2014 г.

„Ужасно е, когато стават инциденти с деца. Случилото се показва, че е изключително важно запознаването им с правилата за безопасна употреба на електроенергията да става в най-ранна възраст. В ЧЕЗ знаем това и активно провеждаме обучения по ключови въпроси, свързани с електроенергията", каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ България.

Той обаче не пропусна да подчертае, че ролята на родителите е от особено голямо значение и те също трябва да отделят необходимото внимание по въпроса. Според Станев най-важното е децата да осъзнаят, че играта в близост до енергийни съоръжения може да бъде много опасна.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.06 2014 в 15:37

2 думи: естествен подбор

17.06 2014 в 15:20


на шибаният прото-българчец все му е виновно хипотетичното циганче , което си е загубило ръката , само и само он да не се вгледа в собствената си вездесъща мутра . Чудя се как он още не жалее защо циганчето между ушите му , не си е загубило и другата ръка ... ала никога няма да жалее кога сам той си е загубил онова човешко милосърдие което да извинява и превръща злобното му малодушие в цинизъм делейки хората на хора и не-хора . как да не метнеш по вечно разумната му кратуна , собственото му кораво с претенция за справедливо сърце .

17.06 2014 в 12:44

Ако са от малцинството,да пукат един след друг.Те и без това за никъв уй не стават.Боклуци от всякъде

17.06 2014 в 11:33

"От ЧЕЗ обясниха, че електропроводът е бил обозначен със задължителните предупредителни табели" - трябвало е да има и картинки, защото мургавите сънародници на тази възраст все още не знаят азбуката, камо ли да четат...