Журналисти от БТА засадиха 240 борчета в района на Арбанаси

OFFNews 18 март 2018 в 12:49 3215 0

За своя 120-и рожден ден Българска телеграфна агенция (БТА) залеси над 240 семенни фиданки от черен бор в района на Арбанаси, в близост до старопрестолния град.

В засаждането на дръвчетата се включиха десетки служители на пресклубовете на агенцията в София, Стара Загора, Пловдив, Плевен, Пазарджик, Сливен, Враца, Видин, Шумен, Хасково, Кюстендил, Велико Търново, Босилеград и Тараклия.

„Прекрасно е усещането да поставиш началото на борова гора, която ще радва поколенията след нас. Така Българска телеграфна агенция, чиято история е стъпила в три века, остава вярна на традицията да бъде в полза на хората”, каза генералният директор на БТА Максим Минчев.

Акцията по залесяването беше ръководена от директора на ДГС „Болярка” Йордан Бобонков (инженер-лесовъд), неговия заместник Надко Найденов и Милко Денев - експерт по възобновяване на горите към Северноцентрално държавно предприятие. Предприятието стопанисва държавните горски територии в пет административни области: Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград. В състава му влизат 13 държавни горски стопанства и 4 държавни ловни стопанства.

Минчев припомни, че инициативите, посветени на 120-ата годишнина на агенцията ще бъдат от различен характер и ще продължат през цялата година. През следващите седмици ще бъде поставено началото на още две горички на БТА в различни краища на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика