Шаная Туейн се извини за подкрепата си към Доналд Тръмп

OFFNews 23 април 2018 в 14:36 13588 0

Канадската певица Шаная Туейн се извини за репликата си, че би гласувала за Доналд Тръмп на изборите през 2016 г., ако можеше.

Извинението е по повод нейно интервю за британския в. "Гардиън". Попитана за изборите в САЩ, тя казва, че "бих гласувала за него (Тръмп - бел. ред.), защото, въпреки че държанието му беше обидно, той изглеждаше честен. Какво искат американците? Президентът им да е учтив или да защитава интересите им?".

Либералите реагираха на изказването на Туейн със смесица от присмех и гняв, а консерваторите приветстваха думите ѝ.

"Бих искала да се извиня на всеки, когото съм обидила в скорошно интервю за "Гардиън", свързано с американския президент. Въпросът ме хвана неподготвена. Като канадка, съжалявам, че отговорих на този неочакван въпрос, без да разясня по-подробно какво имам предвид", пише Туейн в Туитър, провокирана от реакциите след интервюто.

Тя уверява, че е силно настроена срещу всеки вид дискриминация и се надява, че това е видно от изборите, които е правила през живота си. Подчертава, че моралните ѝ убеждения нямат нищо общо с тези на президента. Допълва, че е искала да покаже, че оценява високо честността, която липсва у други политици.

„Опитвах се да обясня, в отговор на въпроса за изборите, че ограниченото ми разбиране беше, че президентът говори като човек от народа, на когото могат да разчитат, като че ли не е политик. Отговорът ми беше непохватен, но със сигурност не трябва да се разглежда като пример за моите ценности и не означава, че го подкрепям.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови