Рапърът Пъф Деди отново обвинен в изнасилвания

OFFNews 30 май 2024 в 15:39 991 0

Пъф Деди и Каси, 2018 г.

Снимка Getty images

Пъф Деди и Каси, 2018 г.

Ен "Диди" Комбс, рапър и музикален магнат, който има заслуга за стартирането на кариерите на някои от най-големите звезди през последните години, е изправен пред множество граждански искове, обвиняващи го в трафик на хора, сексуално насилие и изнасилване, пише Independent.

Комбс, известен преди това като Пъф Деди (Puff Daddy, P. Diddy) и под редица други имена, е претърпял безброй превъплъщения от началото на кариерата си, но сега изглежда е навлязъл в нова и нежелана "ера".

На 25 март федерални агенти от службата за вътрешна сигурност на САЩ нахлуха в две от къщите на рапъра в Лос Анджелис и Маями, тъй като той е изправен пред поредица от различни обвинения.

54-годишният Комбс категорично отрича всички обвинения срещу него. Адвокатите му заклеймяват съдебните дела и обвиненията в тях като грабване на пари, "неоснователни" или "отвратителни".

Федералните прокурори не са повдигнали официални обвинения срещу изпълнителя.

На 17 май записите от охранителните камери, заснети в хотел в Лос Анджелис през март 2016 г., показват как Диди преследва тогавашната си приятелка Каси Вентура по коридора, преди да я нападне до асансьорите и да блъсне на земята и да я рита. След това той се опитва да я завлече обратно в хотелската си стая.

На следващия ден той сподели видео с извинения в Instagram, в което казва, че поведението му е "непростимо" и че поема "пълна отговорност за действията си във видеото".

Множеството обвинения в съдебните дела срещу Комбс датират още от 90-те години на миналия век, когато той основава собствена звукозаписна компания - Bad Boy Records.

Вички обвинения срещу Шон "Диди" Комбс:

Приятелката му Каси

Съдебните дела срещу рапъра започват на 16 ноември 2023 г., когато той е съден от певицата и танцьорка Каси, негова бивша партньорка, която твърди, че години наред е била малтретирана.

То е заведено по Закона за оцелелите възрастни в Ню Йорк, малко преди да изтече срокът му на действие. Този закон предлагаше едногодишен прозорец за пълнолетните жертви на сексуално насилие да предявят граждански искове независимо от давността.

R&B певицата Каси, чието пълно име е Касандра Вентура, подава иск през 2023 г., в който твърди, че е била обект на трафик, изнасилване и побой от Комбс многократно в продължение на 10 години.

В иска се твърди, че Комбс е въвел певицата в своя "показен, забързан и изпълнен с наркотици начин на живот" скоро след като се е запознала с него и я е записал в лейбъла си през 2005 г., когато тя е била само на 19 години, а той - на 37.

Г-жа Вентура заяви, че моделът на злоупотреба с нея е започнал веднага след началото на връзката им и че когато през 2018 г. тя се е опитала да я прекрати, той се е вмъкнал в дома ѝ в Лос Анджелис и я е изнасилил.

На 17 май записи от охранителни камери, получени от CNN, показаха инцидент, който изглежда потвърждава части от първоначалната жалба на г-жа Вентура. Видеото от март 2016 г. показва как Комбс я преследва по коридора на хотел в Лос Анджелис и продължава да я удря и рита пред асансьора.

Според жалбата, в която се посочва, че разправията се е случила "около март 2016 г.", Комбс е станал "в изключително нетрезво състояние и е ударил г-жа Вентура в лицето, като ѝ е причинил черна рана на окото".

На записите от видеонаблюдението се вижда как Комбс оставя г-жа Вентура, след което се връща и я блъска в ъгъла. След това се вижда как той хвърля предмет по нея, което също е цитирано в жалбата ѝ.

В неделя (19 май) Комбс публикува видеоклип, в който се извинява за действията си във видеото, наричайки поведението си "непростимо" и заявявайки, че "поема пълна отговорност за действията си във видеото".

Искът срещу Комбс беше уреден срещу неразкрита сума ден след като г-жа Вентура го подаде.

Г-жа Вентура заяви пред CNN, че е избрала да "разреши този въпрос по приятелски начин", докато адвокатът на Комбс заяви, че споразумението "по никакъв начин не е признание за нарушение" и не променя отричането му на обвиненията.

Повече от 2500 дела са заведени по Закона за оцелелите възрастни преди изтичането на срока му в полунощ на 23 ноември 2023 г., сочат съдебни данни, изпратени на The Independent.

Оцелелите са завели искове срещу някои от най-влиятелните мъже в държавата, включително големи играчи в развлекателната индустрия, като Бил Козби, Харви Уайнстийн, Аксел Роуз и Комбс.

Продуцентът Родни

В последния съдебен иск срещу Комбс, подаден на 26 февруари 2024 г. в Ню Йорк, продуцентът Родни "Лил Род" Джоунс твърди, че е бил "подложен на нежелани ухажвания от сътрудници на Диди по негово указание" и че е бил принуден да влиза в отношения с наети от Комбс секс работнички.

Продуцентът, който е работил за Комбс между септември 2022 г. и ноември 2023 г., твърди, че Комбс го е тормозил сексуално, дрогирал и заплашвал в продължение на повече от година.

Той заяви, че разполага с видео- и аудиодоказателства за това, че Комбс, неговият персонал и други лица "са участвали в сериозни незаконни дейности". В иска като една от предполагаемите секс работнички е посочена бившата приятелка на рапъра 50 Cent и майка на едно от децата му - Дафни Джой.

В иска се твърди също, че Комбс редовно е организирал "партита за сексуален трафик" с непълнолетни жени и незаконни наркотици, и се предполага, че ръководителите на звукозаписната компания, които са гледали на това през пръсти, са се възползвали финансово от достъпа до известни личности и високопоставени лица, включително британския кралски принц Хари.

Принц Хари не е обвиняван в никакви нарушения или че сам е посещавал партита.

Адвокатът на Комбс заяви пред "Лос Анджелис Таймс", че искът съдържа "безразсъдно споменаване на събития, които са чиста измислица и просто не са се случвали".

20-годишният Райън Менделсон, който е живял в района, в който е претърсен имотът на Комбс в Лос Анджелис, разказа пред репортери, че е виждал партита в дома и жени навън до 6 ч. сутринта, което не било обичайно.

"Пътувам често и виждам това - много момичета, може би пет или шест момичета навън, някои си тръгват, други не, трети влизат", каза той според NBC News.

"Никога не съм се замислял за това", казва г-н Менделсон, който добавя, че не е знаел, че Комбс живее там, докато не е излязла новината в понеделник. "Но сега това е лудост."

Джоуи Дикерсън-Нийл

През ноември 2023 г. Джоуи Дикерсън-Нийл подава съдебен иск, в който твърди, че Комбс я е упоил, нападнал я е сексуално и тайно е записал нападението, докато е била студентка през 1991 г., съобщава NBC News, позовавайки се на подадения иск.

Тя твърди, че Комбс я притискал да отиде на вечеря с него и тя се съгласила "неохотно" на 3 януари 1991 г. Тогава тя твърди, че е била дрогирана, "в резултат на което е била във физическо състояние, в което не е можела да стои самостоятелно или да ходи", съобщава Би Би Си.

В иска се твърди също, че той е записал нападението и го е показал на други хора.

По-късно тя подава сигнали в полицията в Ню Йорк и Ню Джърси, разговаря с прокурори, но колегите ѝ казват, че са "уплашени, че Комбс ще им отмъсти и че ще загубят бъдещи бизнес и музикални възможности, ако направят изявление в нейна подкрепа", съобщава NBC News, позовавайки се на иска.

Още жени се изказват

От ноември насам още три жени са подали искове в Южния окръг на Ню Йорк, в които твърдят, че са били сексуално насилвани от Комбс, според NBC News.

Две от жените твърдят, че по време на предполагаемите нападения са били тийнейджърки.

Анонимната ищца

През ноември анонимна ищца обвини Комбс и певеца и автор на песни Аарон Хол, че са изнасилили нея и нейна приятелка през 1990 г. или 1991 г., след като се срещнали на събитие на MCA Records в Ню Йорк, където певците "били много опитни във флирта и сръчни" и им предложили напитки, съобщи Rolling Stone.

В иска се твърди, че Комбс и Хол са поканили жените в апартамента на Хол за афтърпарти, където на ищцата "са били предложени още напитки и е била принудена да прави секс с Комбс", а след това е била "шокирана и травмирана", преди "Хол да нахлуе в стаята, да я притисне и да принуди неизвестната да прави секс и с него", според Rolling Stone.

След като разговаряла с приятелката си, ищцата разбрала, че тя също е била "принудена да прави секс с Комбс и Хол в друга стая", според иска.

Твърди се, че няколко дни по-късно Комбс посетил ищцата и нейната приятелка в дома, в който били отседнали, където станал "раздразнителен и започнал да я напада и да я души до такава степен, че тя загубила съзнание", се твърди в иска.

Джейн Доу

През декември срещу Комбс е заведено друго дело, в което се твърди, че през 2003 г. той е упоил и групово изнасилил 17-годишно момиче.

Ищцата, идентифицирана като "Джейн Доу", обвинява Комбс, че я е натоварил с наркотици и алкохол в студиото си в Ню Йорк и след това я е изнасилил заедно с двама свои колеги.

Искът обвинява Комбс в "схема за трафик на хора с цел сексуална експлоатация", при която Джейн Доу е била превозена с частен самолет от дома си в Мичиган до Ню Йорк.

Кристъл Маккини

През май, след като бяха публикувани шокиращите кадри от видеокамери, на които Комбс напада Венчър, бившият модел Кристъл Маккини подаде нов иск, в който твърди, че рапърът я е нападнал сексуално в звукозаписното си студио в Ню Йорк през 2003 г.

Маккини заяви, че е била успешен 22-годишен модел, когато се е запознала с Комбс в ресторант по време на Седмицата на мъжката мода в Манхатън. По-късно същата вечер Комбс я поканил в звукозаписното си студио, се посочва във федералната жалба, подадена в Ню Йорк.

В иска се твърди, че Маккини е пристигнала и е намерила Комбс да пие и пуши марихуана с още няколко мъже. Тя изпушила малко марихуана, която "по-късно разбрала", че е примесена с наркотично или упойващо вещество, се казва в иска.

Тя твърди, че Комбс я е завел в банята, където е била принудена да му прави орален секс.

Ейприл Лампрос

Няколко дни след подаването на иска на Маккини Ейприл Лампрос - която се запознала с Диди, докато била студентка - казва, че Диди е извършвал многократни сексуални посегателства в периода от 1995 г. до началото на 2000 г.

Лампрос заяви, че се е запознала с рапъра през 1994 г., докато е била студентка в Модния технологичен институт в Ню Йорк и е стажувала в Arista, тогава компанията майка на лейбъла на Диди Bad Boy Entertainment.

След като се запознала с нея в един бар в Ню Йорк, тя "се поддала на натиска" да пие алкохол след "халюцинации и изблици на насилие", се казва във федералната жалба, подадена в Ню Йорк.

Лампрос твърди, че след като отпила от питието, започнала да се чувства така, сякаш "стените се затварят в нея", а Комбс я придружил обратно до хотела. В иска се твърди, че Комбс се е нахвърлил върху Лампрос въпреки нейните протести. "Г-жа Лампрос е била изнасилена от г-н Комбс и скоро е загубила съзнание", се казва в иска.

Твърди се, че след това рапърът я е "бомбардирал с любов", а по-късно авансите му "се проявили в агресивна, принудителна и злоупотребяваща връзка, основана на секс".

В иска се твърди, че Комбс е нападнал Лампрос за втори път, като я е принудил физически да прави орален секс в гараж близо до апартамента му в Манхатън. Когато студентката се опитала да се дистанцира от рапъра след нападението, той уж ѝ дал "подаръци и празни обещания", преди да стане "гневен, заплашителен и насилствен" и да заяви, че ще унищожи кариерата ѝ.

През 1996 г. Комбс насилва сексуално Лампрос за трети път, когато принуждава нея и бившата си приятелка Ким Портър да вземат екстази и да правят секс заедно, се твърди в съдебния иск. Комбс мастурбирал, докато гледал жените заедно, преди да нападне Лампрос, се твърди в исковата молба.

Лампрос твърди, че е прекратила връзката си с Комбс две години по-късно. Въпреки това, когато го видяла на събитие в Рокфелер център в началото на 2000 г., той я помолил да се видят отново и тя му позволила да дойде в апартамента ѝ, където той я целувал и докосвал против волята ѝ, се твърди в иска.

През 2023 г. Лампрос твърди, че неизвестен мъж се е приближил до тогавашния ѝ партньор и е казал, че е видял сексуален видеозапис на Лампрос и Комбс преди години. Ламброс била информирана, че "г-н Комбс очевидно е записал как правят секс без нейно знание и го е показал на много хора", се твърди в исковата молба.

Отговорът на Комбс на обвиненията

Шон Комбс категорично отхвърли всички обвинения срещу него и се зарече да се "бори за името си, за семейството си и за истината".

В изявление през декември, последвало съдебния иск, заведен от Джейн Доу, той нарече твърденията "отвратителни" и заяви, че обвинителите му "търсят бърза заплата".

"Нека бъда абсолютно ясен: не съм направил нито едно от ужасните неща, за които се твърди", каза той в изявлението. "Ще се боря за името си, за семейството си и за истината."

Адвокатът на Комбс, Шон Холи, заклейми събитията, описани в иска, като "чиста измислица".

"Разполагаме с убедителни, неоспорими доказателства, че твърденията му са пълни лъжи", каза той. "Ще разгледаме тези нелепи твърдения в съда и ще предприемем всички подходящи действия срещу тези, които ги отправят."

След сключването на споразумението с Вентура Бен Брафман, друг адвокат на Комбс, заяви пред The Independent: "За да сме наясно, решението за уреждане на съдебно дело, особено през 2023 г., по никакъв начин не е признание за извършено нарушение.

"Решението на г-н Комбс да уреди делото по никакъв начин не подкопава категоричното му отричане на твърденията.

"Той е щастлив, че са постигнали взаимно споразумение и пожелава на г-жа Вентура всичко най-добро."

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх