Азис: Ромско-български семейства са пътят към интеграцията

OFFNews 10 юни 2019 в 13:23 23135 2

Снимка Фейсбук профил на Азис

"Вярвам, че смесването на двойките - българи и цигани - е най-силният и бърз начин да бъдем интегрирани към това общество. Така ще се научим да ходим на училище, така ще се научим да работим."

Това коментира поп-фолк изпълнителят Азис пред Нова ТВ по повод новата си песен "Циганче". Клипът към песента разказва за любов между мъж ром и бяла жена, като в ролите са самият изпълнител и певицата Рут Колева.

Според текста тя се срамува от факта, че е влюбена в него. "Защо от всички криеш, че обичаш черното, момчето скъсано, бедното? Недей да се срамуваш от моя цвят на кожата, какво ще кажат хората", пее в нея Азис. "Живееш все едно няма ме - защо ме криеш сякаш съм ужасно престъпление?"

Клипът в YouTube вече е събрал около 1 млн. и 300 хил. гледания, като предизвика редица коментари в социалните мрежи. В интервюто Азис заяви, че се надява ромите да чуят посланието му, тъй като "българите ще ме разберат лесно".

"За мен един от начините да бъдем интегрирани в това общество, сред белите хора, е да се смесим с тях. Кръвта трябва да се смеси - вярвам, че смесените двойки ще докарат успех на тази идея. Ще доведат след себе си супер готини неща", коментира той. "Вярвам, че кючекът трябва да се пренесе в българския дом и народната музика - в циганската къща".

Според него дори обществото да си мисли, че вече е "над нещата", хората масово все още смятат, че това е неестествено. На въпрос дали неговото дете е циганче, Азис отговори:

"Вероятно, щом аз съм бащата, е циганче. Но то няма тези цветови проблем и имаше щастието да се роди платинено русо и да остане такова. Да, ще си намери по-лесно работа."

Азис още заяви, че няма за цел да предизвика скандал, а песента е написана седмица, след като самият той е бил отхвърлен от човек, макар и "не нарочно". 

"Не ме боли, даже леко се засмях и продължих да си върша работата, защото аз пак твърдя, че винаги черният остава черен. Никога няма да бъде бял", коментира той.

На въпрос защо е избрал точно Рут Колева да участва в клипа, той отговори, че е и защото е знаел, че ще предизвика остри реакции, и защото много я харесва като човек.

"Просто е Рут Колева и тя олицетворява всичко това, което не съм аз - бяла е, занимава се с култура", допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

2

Toni2019

10.06 2019 в 16:34

Човек на ДПС чертае пътя на робска България

6202

1

Стърголета

10.06 2019 в 14:27

Тоз пък кафяв джендър акъли взе да раздава