Започва масовото тестване в Банско

OFFNews 09 април 2020 в 07:45 907 0

Снимка БГНЕС

Днес започва масовото тестване на Банско, за да се установи дали е имало заразени с коронавирус, но вече излекувани хора по време на карантината на града.

Ще бъдат тествани хиляда души с бързи тестове, с които ще се установи дали жителите на града имат изградени антитела за COVID-19. 

Изследвани ще бъдат хора, които са посрещнали и изпратили карантината от първа линия - полицаите, пожарникарите, личните и спешните лекари, хората от общината, персоналът на хотелите и ресторантите, учителите и ски-учителите.

Тестовете ще се извършват в рамките на няколко дни в местната поликлиника. За тях ще се спазва точно установен ред, за който ще следят полицейски служители.

На 17 март в Банско беше издадена заповед от министъра на здравеопазването, с която се забрани влизането и излизането от града. Тази мярка беше взета заради множеството чуждестранни туристи в града. 

Гражданите на Банско бяха под 14 дневна карантина и имаха право да излизат от домовете си, само ако трябва да отидат до аптека, хранителен магазин, банка или здравно заведение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!