Второ бебе заразено с Covid-19

OFFNews 18 март 2020 в 12:27 6594 0

Бебе е заразено с коронавирус във Великобритания, съобщи "Гардиън".

Случаят е от Норфолк и се смята за първият на бебе с Covid-19. Доскоро се смяташе, че бебетата и децата са слабо засегнати от новия вирус, че децата преболедуват бързо и без тежки усложнения.

Инфектираното бебе е в Университетската болница James Paget. В нея има още двама положителни за коронавирус. Те са в изолация.

Говорител на болницата, цитиран от "Гардиън", съобщи:

"Разширено, широкообхватно проучване е в ход, за да се проследят всички контакти. На хората в близък контакт ще бъдат дадени здравни съвети относно симптомите и това, което да правят, ако се почувстват зле в 14-дневен период от контакта с бебето".

Не се съобщава на колко месеца е бебето.

Това не е първият случай на заразено бебе във Великобритания. 9-месечно бебе беше диагностицирано с Covid-19 в болница в Манчестър в понеделник. Семейството е в изолация, уточнява "Индипендънт".

Пред Sky News родителите казват, че синът им има висока температура и симптоми подобни на тези при настинка, но не кашля.

Най-младият починал във Великобритания от болестта е 45-годишен мъж с Амиотрофична латерална склероза.

Досега 71 души от регистрираните с коронавирус 1960 във Великобритания са починали в Англия, двама в Уелс и двама в Шотландия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови