В 'Света Анна' лекуват проф. Чорбанов от COVID-19, подобрява се

OFFNews 22 март 2021 в 14:48 7320 0

Проф. Андрей Чорбанов е диагностициран на 19 март с COVID-19 , при извършен в УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ ЕАД-София бърз антигенен тест, с положителен резултат. След което е насочен за диагностично уточняване и оценка на нуждата от болничен прием към УМБАЛ „Света Анна“-Сифия АД.

Това съобщиха от лечебното заведение след запитвания за състоянието на проф. Андрей Чорбанов, директор на департамент "Имунология" в Института по микробиология на БАН и кандидат за депутат. 

От болницата уточняват, че е бил извършен повторен бърз антигенен тест и PCR тест, които са се оказали положителни. Всички изследвания са отразени в Националната система за регистрация на COVID-19.

След извършени образни и диагностични изследвания и консултации с различни специалисти, състоянието на пациента е оценено като средно тежко и е препоръчано болнично лечение.

Проф. Чорбанов е настанен за болнично лечение, като му провежда се стандартна терапия, без ползване на ВИП услуги. Той е в стабилизирано състояние с тенденции за подобряване.

Информацията се предоставя след проведен разговор и получено съгласие от проф. Андрей Чорбанов, уточняват от лечебното заведение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови