В Плевен пръв се ваксинира председателят на Общинския съвет

OFFNews 28 декември 2020 в 17:40 2418 0

Мартин Митев - председател на Общинския съвет в Плевен

Председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев си постави пръв ваксина срещу коронавирус в университетската болница "Сърце и Мозък" при старта на ваксинационната кампания в града, предаде БТА.

"С личен пример искам да дам вярна посока на гражданите на Плевен. За мен това е основният начин за борба с вируса", каза той, след като медицинската сестра Нели Михайлова му постави първата доза.

"Не ме притеснява ваксинацията, защото аз съм човек, който вярва в медицината и в българските лекари - убеден съм в ползата от ваксинирането", заяви още Митев.

До днес в "Сърце и Мозък" се е записал за имунизация 80 на сто от персонала. Според него много е вероятно голяма част от останалите да са преболедували това заболяване.

Проф. Николай Димитров - медицински управител на Българския кардиологичен институт и медицински управител на болница "Сърце и Мозък" - Плевен, заяви пред БТА, че са готови да бъдат основен център за имунизации. Ваксината е изключително изчистена и подходяща за населението, бе категоричен той.

По-рано днес от РЗИ-Плевен получиха първите 200 дози ваксина и с ескорт на полиция ги доставиха до сградата на инспекцията. След като бяха разпределени пакети за всички болници в региона, ваксините бяха закарани на място, също съпроводени от полицейски коли. Трите университетски болници в Плевен получиха първите си пратки - "Сърце и Мозък" от 60 дози, "Д-р Георги Странски" - 75, "Св. Марина" - 25. Също по 25 първи дози бяха доставени и на болниците "Св. Панталеймон" и "Авис Медика".

Утре кампанията в Плевен продължава. Тя ще бъде открита в 8.00 ч. с ваксинация на управителя на "Св. Панталеймон" - д-р Йордан Георгиев, следват в 9.00 ч. - болница "Д-р Г. Странски", където пръв ще бъде управителят, доц. Цветан Луканов, и болница "Св. Марина" - в 11.00 ч., където пръв ще си постави ваксина ректорът на Медицински университет - Плевен - проф. д-р Славчо Томов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови