В Израел искат сертификат само при масови събития

OFFNews 07 февруари 2022 в 14:19 743 0

Снимка Getty Images

Израел на практика премахна изискването хората да представят документи, доказващи, че са ваксинирани, въпреки рекордния брой тежко болни пациенти, заразени с COVID-19, предаде ДПА.

От днес хората ще трябва да представят зелен пропуск, доказващ че са ваксинирани или преболедували само при посещаване на големи събития като сватби. Това означава, че за посещаване на ресторанти, кина или хотели няма да е необходимо показване на какъвто и да било здравен документ.

Промяната в правилата означава и че при напускане на Израел неваксинираните вече няма да е необходимо да показват отрицателен тест за вируса.

Облекчаването на правилата дойде въпреки факта, че повече от 1200 души болни от COVID-19, са хоспитализирани. Това е най-високият брой от началото на пандемията в страната с население от 9,4 милиона.

По данни на здравното министерство 1255 пациенти са тежко болни. Но пикът на вълната, предизвикана от варианта Омикрон, беше преди две седмици. Вчера беше съобщено за 33 394 нови заразени - значително по-малко от предишни скокове в заболеваемостта, които отчитаха 85 000 нови заразени на ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови