В Бургас ще преглеждат безплатно за разширени вени

OFFNews 15 юни 2023 в 13:26 709 0

разширени вени

Снимка Getty Images

разширени вени

Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас за поредна година се включва в Националната кампания за борба с разширените вени.

При подуване, тежест и умора в краката, отоци, "мравучкане", изтръпване на краката, можете да се консултирате безплатно със съдов хирург. Прегледите ще се извършват от д-р Ивайло Хаджиев, д-р Радослав Шишков и д-р Христо Хлебаров. Датите на консултациите са 21,22,28 и 29 юни, а час може да се запише тук

За поредна година кампанията се организира от Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология, а целта е ранна диагностика и навременно справяне с проблема, който не е само козметичен, а може да причини сериозен дискомфорт и да доведе до инвалидизация.

Проф. д-р Кузман Гиров: Вените не обичат топлото време

От разширени вени страдат 73% от жените и 56% от мъжете, като има рискови професии, предразположени към развитие на хронична венозна болест - учители, фризьори, готвачи, касиери, компютърни специалисти, хирурзи, счетоводители, шофьори и всички останали, чието работно време преминава в едно и също положение на тялото.

Други причини за поява на разширени вени са напредналата възраст, затлъстяването, заседналият начин на живот, приемът на противозачатъчни или хормонално-заместителна терапия, бременност, травми и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика