Уволнена лекарка: Спешната помощ се държи на извънредния ни труд

OFFNews Последна промяна на 08 март 2017 в 08:26 3216 4

Политическа поръчка - това е причината, поради която е била освободена от "Пирогов" д-р Десислава Кателиева, заяви самата тя пред телевизия Bulgaria ON AIR. 

Тя обясни, че е получила предизвестие, след като дала гласност на наболял въпрос в здравеопазването.

"Аз практически бях уволнена, след като застанах в защита на д-р Атанас Кацаров (началника на Детската ортопедия в Пирогов, който обяви, че напуска заради новия директор на института) и след като внесох протестна декларация срещу сливането на спешната и на неотложната помощ в Националния рамков договор за 2017 година", добави тя.

Кателиева беше категорична, че няма да обжалва, но ще даде гласност на казуса, както в страната, така и в чужбина "за това как се отнасят с един спешен медик, който има смелостта да казва истини".

"В България се прави остър завой в политиката спрямо спешната помощ и се саморазправят с хората, които мислят по различен начин", добави в заключение тя.

Паралелно с отвореното писмо на д-р Кателиева от "Пирогов" излязоха с позиция, че тя е била освободена на основание на чл. 334, ал. 1 от Кодекса на труда - Раздел прекратяване на трудов договор за допълнителен труд, и е било изплатено за обезщетение за неспазено предизвестие.

"Нашето здравеопазване в момента се държи на нашия извънреден труд. Ако всеки един работодател постъпи като проф. Асен Балтов, ще трябва да се затворят не кабинети не, отделения а цели болници, които съществува благодарение на нашия допълнителен труд и на нашия извънреден труд", коментира д-р Кателиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8779

4

Немец

08.03 2017 в 12:30

Спешната помощ се държи на стотиците специалисти в малките и големите болници които приемат и лекуват болните хора.Такива като тая докторка си барат по цял ден дрънката(тя е шеф-екип и по цял ден и нощ виси на някой компютър).Спешната помощ зави още преди 20 год когато Милан и хората му откраднаха едни пари по ФАР.Трябва да се обучат веднага парамедици,които да не слизат от линейките.Всеки от тези екипи трябва да има малък район,тогава хем ще е бърза,хем ще е навременна.На лекарите мястото е в спешните отделения-там са полезни.Един парамедик може да бъде прекрасно обучен да се справя със спешните състояния-хем евтино,хем бързо,ама нали тия пусти пари трябваше да бъдат откраднати....

8075

3

elbarbudo

08.03 2017 в 10:49

Докторката защо не е казала нищо за дълговете на болницата?

10344

2

Nibble

08.03 2017 в 09:32

""В България се прави остър завой в политиката спрямо спешната помощ и се саморазправят с хората, които мислят по различен начин", добави в заключение тя.".... герберастките креатури , реват като вдовици за .......Но ние помним какво правеше Москов до скоро.......същото!!! Палачинката се обърна обаче.....

11406

1

Hihi1981

08.03 2017 в 09:11

Защо уволниха от "Пирогов" спешен медик при недостиг на кадри!!!Защо???