УМБАЛ ''Царица Йоана-ИСУЛ'' връчи годишните си награди

Болницата, която отбелязва 85-годишния си юбилей, отличи изявени медици

OFFNews 11 ноември 2021 в 14:48 3341 0

Снимка УМБАЛ

проф. Пламен Пенчев, изп. директор Любомир Пенев

УМБАЛ „Царица Йоанна–ИСУЛ“, която празнува 85-годишния си юбилей, отличи изявени медици, съобщиха от лечебното заведение. Наградите бяха връчени от изпълнителният директор на лечебното заведение Любомир Пенев.

Старшата сестра на Клиниката по интензивно лечение на нервни болести Христина Георгиева, беше отличена в категорията „Специалист по здравни грижи 2021 г.“.

сестра Христина Георгиева

Д-р Нези Низамова от УНГ Клиниката на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ заслужи наградата в категория „Младши лекар на 2021 г.“. Въпреки крехката си възраст, тя вече е извървяла дълъг път в клиниката. Била е доброволец, след това специализант. Тя е сред хората, които няколко пъти са били доброволци в COVID зоната на болницата и от началото на декември отново й предстои да влезе там.

Интересна е историята и около д-р Борислав Божков от Клиниката по урология и андрология, който спечели приза в категорията „Специализиращ лекар на 2021 г.“. Общо пет месеца е прекарал като доброволец в Интензивното КОВИД отделение младият лекар. За това време е бил незаменим помощник на реаниматорите в най-тежкия сектор за лечение на коронавирус. А това го е амбицирало след урологията да запише и втора специалност – „Анестезиология“.

В категорията „Нехабилитиран лекар“ бяха наградени епидемиологът на болницата – д-р Светлана Лалова и д-р Йордан Спирдонов от Клиниката по образна диагностика. Д-р Лалова от началото на пандемията умело организира работата на Имунизационния център в здравното заведение и се грижи всички новости в борбата с коронавируса да достигат навреме до колегите й.

д-р Светлана Лалова

Д-р Спирдонов пък след като беще отличен от Българския лекарски съюз в категорията „Иновации в медицината“, заслужено получи признанието и на своите колеги за изобретението си, насочено към подобряване на диагностиката на карцинома на млечната жлеза.

д-р Йордан Спирдонов

Двама призьори имаше и в категорията „Хабилитиран лекар на 2021 г.“ . Проф. д-р Пламен Пенчев е завеждащ Първо отделение към Клиниката по гастроентерология. Той е един от най-изявените специалисти в България в областта на възпалителните чревни заболявания.

Началникът на Клиниката по нефрология доц. Васил Василев освен, че е отличен нефролог, в момента оглавява COVID отделението за неусложнени пациенти, което се намира на територията на Клиниката по ортопедия и травматология.

доц Васил Василев

Клиника на 2021 г. стана Отделението по COVID кардиология и нефрология, което се ръководи успешно от д-р Петър Калайджиев от Клиниката по кардиология. Това е и звеното в болницата, през което са минали най-много пациенти с коронавирус от началото на пандемията. А самият д-р Калайджиев преди ден стана баща, в самия пик на пандемията.

д-р Петър Калайджиев

Голямата награда за изключителен принос към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ заслужено отиде при проф. Д-р Чавдар Славов, началник на Клиниката по урология и андрология, който преди броени дни беше избран и за академик на БАН.

акад. Чавдар Славов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!