Ученици зарадваха медиците в УМБАЛ Бургас с благодарствени писма

OFFNews Последна промяна на 21 декември 2020 в 16:13 819 0

Ученици от бургаски училища поздравиха всички медици, които работят в бургаската болница. Благодарим ви, бъдете силни, не можем без вас – бяха част от посланията на децата, с които те пожелаха да зарадват медицинските екипи преди празниците.

Приложният клуб на Търговската гимназия донесе ръчно правени курабии с коледни мотиви на медиците от Спешно отделение. Те са дело на Есра Нури, ученичка от 11б клас и нейното семейство. Дима Събева, медицинска сестра в Спешно отделение благодари на децата, на директора на училището г-н Павел Чепов и педагогическия съветник Антоанета Димчева.

Клуб „Добротворци“ от платформата „Бургас харесва младите“ сътвори 363 писма до пациенти с коронавирус, настанени в болницата. Всяко от писмата е лично и в него децата окуражават болните с добри думи и пожелания за празниците. Писма са написани и до медиците – лекари и медицински сестри. 50 доброволци от клуба няколко дни поред са рисували и картини, които също бяха дарени на КОВИД-отделенията – общо 154 творби.

Осмокласнички от Професионалната гимназия по туризъм, придружени от преподавателката по музика Еожени Бедросян Иванова и зам.-директора Димитрина Запрянова, зарадваха медиците с ръчно изработени картички и коледни сувенири. Те са дело на клуба по интереси „Музика и арт“. Всяка от картичките е с персонално пожелание към медиците, които имат нужда от добра дума и усмивка в този момент, подчерта г-жа Запрянова. 18 са учениците, изработили картичките по време на онлайн-обучението.

"Благодарим Ви, имаме нужда от подкрепа и кураж в този момент, пожелавам спокойни празници на Вас и Вашите семейства", каза д-р Светлозар Георгиев, зам.-директор на УМБАЛ Бургас, който посрещна картичките, писмата и картините и се ангажира да ги предаде на своите колеги в отделенията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

STOP THE WAR! Чуйте новата песен на OFFRoad band