Треньор по джудо отново стана доброволец в COVID отделение

OFFNews 24 ноември 2020 в 12:00 2449 0

Треньорът по джудо в СК "Кодокан" Иван Вакарелски отново стана доброволец в COVID отделение в "МБАЛ-Пазарджик", съобщиха от лечебното заведение.

Той работи като болногледач в Първо вътрешно отделение. 30-годишният Иван Вакарелски от Белово беше първият доброволец, който в началото на май влезе в COVID сектора на Инфекциозно отделение, за да работи като санитар, припомнят от болницата. Той работел и живеел там 47 дни.

"Разбрах, че болницата има нужда от помощ и затова отново съм тук. Вече изкарах едно нощно и едно дневно дежурство. Ситуацията в отделението е много тежка, много по-тежка от тази, която видях през пролетта в Инфекциозно отделение. Положението с болните е много по-сериозно, отколкото беше", коментира доброволецът.

Иван признава, че този път е доста притеснен, че може да се зарази. "Страхът обаче ме кара да бъда предпазлив. Ще се пазя", допълва треньорът по джудо. Той съветва хората да се пазят и да спазват противоепидемичните мерки, за да не им се налага да стигат до болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!