СЗО ще решава за мерките срещу маймунската шарка

Комисията ще заседава за втори път, след като на предишното си заседание на 23 юни отхвърли повишаването на степента на тревога.

OFFNews 15 юли 2022 в 13:22 931 0

СЗО

Снимка Getty Images

По-рано СЗО отхвърли повишаването на степента на тревога.

Извънредната комисия за борба с маймунската шарка на Световната здравна организация ще заседава на 21 юли, за да определи мерките, които трябва да се предприемат за борба с разпространението на болестта, съобщи Франс прес, като цитира изявление на агенцията.

Комисията ще трябва да се произнесе доколко опасна е появата на случаи на маймунската шарка и дали тя трябва да бъде обявена за заплаха за общественото здраве на международно равнище.

10 европейски държави започват изследване върху маймунската шарка

Комисията ще заседава за втори път, след като на предишното си заседание на 23 юни отхвърли повишаването на степента на тревога.

СЗО решава дали да обяви маймунската шарка за извънредна здравна ситуация

Броят на потвърдените случаи на маймунска шарка по света нарасна значително и вече надхвърля 10 000 души в около 60 страни. Европа е най-засегнатият регион.

Маймунската шарка в Европа: 1160 потвърдени случая в 22 държави

Генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус изрази нееднократно притеснения от разпространението на болестта извън страните, в които е ендемична, като призова държавите членки на организацията да вземат мерки за ограничаване на броя на заразените, включително чрез проследяване на контактите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!