Ексклузивно Сотир Цацаров подаде оставка

СЗО с висока оценка за справянето ни с пандемията

Последна промяна на 29 септември 2020 в 17:27 1136 0

Световната здравна организация дава висока оценка на България за справянето с пандемията от COVID-19. Това посочи регионалният директор на СЗО за Европа д-р Ханс Клуге по време на видеоконферентна среща с министър Костадин Ангелов, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

По думите на д-р Клуге към момента България успешно преодолява предизвикателствата на COVID-19. Регионалният директор на СЗО за Европа подчерта, че СЗО подкрепят страната ни в усилията за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция и последствията от нея.

Министър Ангелов и д-р Клуге обсъдиха и Двугодишното споразумение за сътрудничество за периода 2020-2021 г. между Министерство на здравеопазването и Регионалния офис на СЗО за Европа. Общите усилия ще бъдат насочени към осигуряване на универсално здравно покритие и имунизационно покритие за населението на страната.

България и Световната здравна организация ще си сътрудничат и за намаляване на рисковите фактори, които водят до висока заболяемост от незаразни болести. Във фокуса на Двугодишното споразумение за сътрудничество е и развитието на интегрирана национална здравна информационна система.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови