СЗО: Расте броят приетите в болница с COVID-19

OFFNews 28 септември 2023 в 10:37 926 0

Тедрос Аданом Гебрейесус

Снимка Getty Images

Тедрос Аданом Гебрейесус, генерален директор на СЗО

Световната здравна организация (СЗО) е обезпокоена от увеличаването на случаите на коронавирус в няколко страни преди настъпването на зимата, предаде ДПА.

За съжаление, вече не всички страни съобщават за случаи, но в държавите, които предоставят информация на СЗО, има увеличение на хоспитализациите на инфектирани с коронавирус, както и на пациентите, настанени в интензивните отделения, заяви ръководителят на международната организация Тедрос Аданом Гебрейесус.

Той допълни, че делът на ваксинираните представители на високорисковите групи е тревожно нисък в Северна и Южна Америка, както и в Европа.

"COVID-19 може и да не предизвиква толкова остра криза, колкото преди две години, но това не означава, че можем да игнорираме заболяването", предупреди Генералният директор на СЗО.

Според досегашните проучвания циркулиращите варианти не предизвикват по-тежко заболяване в сравнение с известните досега, каза Мария ван Керхов, която е експерт по COVID-19.

Тя апелира към правителствата да продължат да тестват населението, за да може да се следи разпространението на вариантите на коронавируса.

Ван Керхов подчерта, че познатите предпазни мерки срещу инфекцията все още са ефективни и трябва да се прилагат. Те включват проветряване на помещенията, дезинфекция на ръцете, носене на маски в претъпкани помещения и ваксинация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки