Ексклузивно Първи резултати от ЦИК: ИТН е с 4,2%, 8 партии в парламента

СЗО отчита намаляване на случите на COVID-19

OFFNews Последна промяна на 19 август 2022 в 13:50 773 0

СЗО

Снимка Getty Images

Световна здравна организация

През последната седмица са съобщени над 5,4 милиона нови заразявания с коронавирус в глобален план, което е понижение с 24 процента в сравнение с предишния седемдневен период, заяви Световната здравна организация (СЗО).

Досега според нейни данни по света са регистрирани над 590 милиона заразявания, съобщава БТА в седмичен обзор на пандемичните данни.

За последната седмица е отчетено намаляване и на новите смъртни случаи, свързани с COVID-19 – те са били над 15 000, което е с 6 процента по-малко, отколкото през предишния седемдневен период. До момента по данни на СЗО в света са регистрирани над 6,4 милиона смъртни случая.

Статистиката показва, че броят на новите заразявания е намалял във всичките 6 региона – в Африка и Европа с 38 процента, в Източносредиземноморския регион с 30 процента, в Западнотихоокеанския с 18 процента, в Америките със 17 процента, а в Югоизточноазиатския регион с 11 процента.

Увеличение на новите смъртни случаи е имало в Западнотихоокеанския и Югоизточноазиатския регион – съответно с 31 и 12 процента, а понижение или запазване на нивото е било отчетено в Африка, Европа, Източносредиземноморския регион и Америките – съответно с 33, 25, 7 и 4 процента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови