Quantcast

Стартира социална кампания за превенция на тютюнопушенето сред учениците

OFFNews Последна промяна на 22 октомври 2020 в 18:20 651 0

Стартира социална кампания под надслов „МОЖЕЩИТЕ/Разкрий силата си“, която ще се фокусира върху превенцията от тютюнопушенето сред учениците на възраст между 12-16 години, определяна като ключов период за съзряването на младите хора и формирането на изборите и навиците им. 

Целта на кампанията е да повиши информираността за вредите от тютюнопушенето сред младите хора, като засили ангажираността на родителите, учителите и учениците по темата за сформирането на навика, който след време може да доведе до възникването на хронични заболявания, повлияващи качеството на живот.

Инициативата цели и да създаде среда на подкрепящи възрастни, които в своето общуване с децата им помагат да се замислят за модела на своето поведение.

Кампанията ще продължи три години в опит да постигне устойчивост и значими резултати по промяна на статистиката на СЗО, в която българските ученици са на челни места по ранни опити за употреба на тютюн в Европа.

Програмата „МОЖЕЩИТЕ / Разкрий силата си“ е част от глобалната инициатива на АстраЗенека “Young Health Programme”, насочена към превенция и ограничаване на хроничните заболявания сред младите хора по света.

Платформата се ражда преди 10 години и вече обхваща над 30 държави, сред които е и България. От създаването си до днес, YHP достига над 3 млн. младежи, включва 5000 доброволци, а над 20 000 са обучените здравни работници.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !