Стабилно е състоянието на двете тежко пострадали при катастрофата край Елхово

OFFNews 10 октомври 2020 в 08:48 1262 0

Нощта е преминала спокойно за двете пострадали, които бяха транспортирани снощи с правителствения самолет "Спартан" от болницата в Ямбол до "Пирогов". И двете пациентки остават със стабилни жизнени показатели, съобщиха от лечебното заведение.

Жените са под активно наблюдение в Клиниката за интензивно лечение на "Пирогов".

Вчера екип на болницата отлетя по спешност до Ямбол, за да осигури медицинските грижи по време на транспорта по въздух на тежко пострадалите при катастрофата между микробус и камион.

Зловещата катастрофа отне живота на 3-ма души, а други 16 бяха ранени. При жестокия удар на място издъхнаха водачът на буса и още двама мъже. 

В ямболската болницата остават 9 от пострадалите при катастрофата. Няма пациенти с пряка опасност за живота, но повечето от тях са с травми. Някои от тях са настанени в Отделението по ортопедия, две лица остават в реанимация под активно наблюдение. Четири от пострадалите бяха на практика в шоково състояние. Много е рано да се дават прогнози, тъй като едно такова състояние се мени в рамките на часове, съобщи снощи здравният министър Костадин Ангелов, който посети местната болница.

Най-младата пациентка е на 17 години и е дъщеря на една от двете тежко пострадали при катастрофата жени, намиращи се в "Пирогов". Тя е настанена в реанимацията на ямболската болница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews