Скандално видео от видинската болница: Пациент се разхожда гол в COVID отделението

OFFNews 10 ноември 2021 в 09:54 5379 0

Пусти коридори без медицински персонал, пациент, който се разхожда гол, друг стъпил бос върху пода - тази картина разкриват кадри от любителско видео, публикувано във фейсбук групата "Видински обяви и съобщения". 

Във видеото авторът му Красимир Борисов обикаля отделението, за което твърди, че е за COVID, и пита дали има медицински персонал. Такъв не се появява, но кадрите, които е заснел мъжът по време на обиколката си, показват пусти стаи, захвърлени предпазни облекла, пациенти, които са оставени без надзор. Един от болните е засечен гол да уринира в кош, поставен в коридора. В една от стаите седи друг болен с коронавирус, стъпил бос върху пода. Никъде не се виждат здравни служители.

Пред bTV ръководството на лечебното заведение нарече клипа провокация и нарушение на правилата за влизане на външни хора в отделението. За разхождащия се мъж без дрехи коментарът бе, че той много кратно е обличан, но "поради коронавирусна пневмония и мозъчни увреди" отново се събличал и се разхождал.

По данни от Единния информационен портал заболеваемостта във Видинска област е сред най-високите - 1139.06 на 100 000 души население. Районът е втори по смъртност след Монтана с 71.42 починали на 100 000. В същото време областта е с едно от най-ниските имунизационни покрития. За последните 14 дни там са били поставени едва 1919 ваксини

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови