Силиконови импланти втора ръка на битака? Това е бактериална бомба, предупреждават специалистите

OFFNews 23 март 2023 в 10:26 1888 0

импланти

Снимка Скрийншот

Силиконови импланти втора ръка

Силиконовите импланти са медицинско изделие. Те не могат да се поставят на друг, заради сериозните здравни рискове, обясни по Нова телевизия пластичният хирург д-р Ильо Стоянов. Той коментира разпространена в социалните мрежи информация, според която на битак в столицата са се продавали използвани силиконови импланти.

Това просто е някаква трагикомедия, не може такива продукти да се продават на битпазар. Имплантите не могат да се продават никъде другаде, освен от оторизирани дилъри на фирмата производител и са използваеми само от лицензирани хирурзи. Всички импланти се водят медицинско изделие, защото се въвеждат в организма на пациента. В която и да е страна се издават специални разрешителни. Един имплант, изваден от пациента, дори да бъде стерилизиран според всички правила, не може да бъде поставен на друг пациент, защото носи генетична информация от предишния си притежател. Такива импланти не само че са бактериологична бомба, те са всякаква друга бомба. Могат да бъдат продавани само като сувенир или децата да си играят на топка с тях, категоричен бе специалистът, който призова младите жени "да имат разум".

С коментар по темата се включи и плеймейтката Джулиана Гани, която е споменавана като бивша притежателка на въпросните импланти. Оказва се, че преди години тя е дарила подобни силиконови изделия с благотворителна цел. 

Не мога да твърдя на 100%, че са мои, но много хора се свързват с мен. Преди години ги дарих с благотворителна цел. От една страна, е много забавно, но както го обясни докторът е много опасно. Още повече, че сега вече ще станат трета ръка. Дарих ги преди доста години с идеята, който ги купи да ги ползва с каквато си иска цел. Както знаете мен ме свързват с големите кубици. Аз тогава така или иначе сменях имплантите и тези реших да ги подаря. Беше преди 7-8 години. Не мисля, че са използвани.

Опасните силиконови изделия са били предложени за продажба срещу 40 лв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!