Шест са регистрираните случаи в Гърция на заразени с новия вариант Мю на коронавируса

OFFNews 03 септември 2021 в 21:28 3494 0

Снимка Paul Biris

Шест са регистрираните случаи в Гърция на заразени с новия вариант на коронавируса Мю, съибщи кореспондетът на БНР. Здравните специалисти в южната ни съседка не са категорични дали ще последва вълна от новия вариант. Заради разпространението на варианта Делта още три области са с вечерен час от днес.

"Все още лекарите нямат наблюдения, дали новият вариант Мю на коронавируса реагира на прилаганите в момента ваксини", заяви пред телевизия Мега председателят на болничните лекари Матина Пагони. Според вирусолозите от съвета за контрол на коронавируса в този период доминиращ е вариант "Делта" сред регистрираните положителни случаи.

Според здравните експерти шестте случая до сега, регистрирани в Гърция, са под лекарско наблюдение. Под строга карантина са и лицата, контактували с тях. Два от случаите са идентифицирани на летището в Атина, два в Пелопонес и по един в Атика и Ахаеа, информират от здравното министерство.

Повечето специалисти в Гърция изказват мнение, че за сега има само хипотези по активността на новия вариант Мю,но няма клинични наблюдения върху хората, заразени с него.

Гърция засили кампанията по ваксиниране, като дори се обсъжда задължителна имунизация на учителите и голяма част от държавните служители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови