С трибют концерт в памет на Крис Корнел започна информационна кампания за депресията

OFFNews Последна промяна на 13 октомври 2017 в 17:50 2064 0

С трибют концерт в памет на Крис Корнел в София беше поставено началото на информационна кампания за депресията. 

Концертът на Der Hunds в Терминал 1 събра над 600 почитатели на сиатълската музика и идола на няколко поколения Крис Корнел.

Легендарният рок музикант се самоуби след концерт в Детройт на 18 май тази година.

Няколко дни по-късно Der Hunds започнаха работа по трибют концерт. Той съдържа над 20 от най-емблематичните парчета на големия рок музикант и е част от националната информационна кампания "PROMISE TO SURVIVE" ("ОБЕЩАНИЕ ЗА ЖИВОТ"), в подкрепа на хората с депресия.

В сет листата на трибюта бяха включени композиции от всички периоди и групи на Крис Корнел - Soundgarden, Temple of the dog, Audioslave, както и соловите му албуми. Освен големите хитове като Black hole sun, Like a stone, Outshined, бандата изпълни рядко свирени и много лични песни от соловата кариера на музиканта като Seasons и Can’t change me.

Голямото музикално изживяване започна с едно от най-популярните парчета - You know my name. Публиката не спря да пее от първата до последната минута на концерта и извика три пъти на бис Der Hunds. 

В паузата между двата сета на трибюта беше излъчен образователен филм на Световната здравна организация, посветен на това как да се справяме с депресията и как да помагаме на близките си с депресия. С информационни материали по темата помогнаха от Националния център за обществено здраве и анализи.

Трибютът и информационната кампания "PROMISE TO SURVIVE" тръгва из страната с подкрепата на PR Care. Следващите дати са: 10 ноември в клуб Void - Пловдив, 11 ноември в Бар без име - Бургас, 1 декември в клуб Vintage 33 - Варна и на 2 декември в бар Rocka Rolla – Велико Търново.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови