РЗИ и Община Габрово с грамоти за принос към ваксинациите срещу COVID-19

Само за 3 часа в изнесен пункт в града бяха поставени 83 ваксини, което е рекорд за последните шест месеца

OFFNews 26 юли 2021 в 11:36 1031 0

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров удостои с грамоти служителите на РЗИ Габрово и Община Габрово за проявената от тях ангажираност с реализацията на имунизационната кампания срещу COVID-19, съобщиха от здравното министерство.

Припомняме, че за първи път този уикенд мобилен екип поставяше ваксини на желаещите да се имунизират срещу коронавирусната инфекция в изнесен пункт в Габрово.

За близо 3 часа ваксини бяха поставени на 83 души, което е своеобразен рекорд за последната половин година. Поради засиления интерес беше доставено и допълнително количество ваксини.

Община Габрово се ангажира с провеждането на местна информационна кампания за ползата от ваксинирането срещу COVID-19, чиято цел е да се обхванат жителите на крайните квартали, на малките населени места и потребителите на всички социални услуги за възрастни хора на територията на общината.

Информационни материали се разпространяват в лечебните и здравни заведения в града и чрез мобилните пунктове и екипи за ваксинация.

Инициативата на РЗИ Габрово и Община Габрово за повишаване на интереса към ваксините срещу COVID-19 чрез разкриване на изнесени пунктове ще продължи и през идните седмици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови