Родилното отделение на бургаската университетска болница получи нов апарат

OFFNews Последна промяна на 07 април 2021 в 15:02 283 0

Нов фетален монитор получи Родилно отделение на УМБАЛ Бургас. Апаратът служи за проследяване здравето на плода и нормалното протичане на бременността, съобщиха от лечебното заведение.

"С този акт проявяваме нашата благодарност към труда на целия медицински персонал в отделението. Вярваме, че ще помогнем и ще улесним Вашата работа", каза днес президентът на "Иннер уил клуб Бургас" Людмила Кудева, дарител.

"Благодарение на такава съвременна апаратура можем много рано да открием аномалии, да предотвратим увреждания, да намалим риска от загуба на плода", каза д-р Добрин Иванов, старши лекар в отделението.

"Иннер уил клуб Бургас" е организация с нестопанска цел, част от световната организация International Inner Whel. Организацията има над 100-годишна история, в България клубовете са 26. Бургаският клуб вече е реализирал няколко инициативи в подкрепа на УМБАЛ Бургас и нейните пациенти. Сред тях са създадената семейна стая в Отделението по неонатология, стая за обучение на деца с диабет и техните родители в Първо детско отделение, закупуване на консумативи и друга апаратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Парламентът на живо