Разкриват денонощни кабинети за ваксинация в областните градове

OFFNews 21 февруари 2021 в 12:16 2973 0

Има готовност да бъдат разкрити денонощни кабинети за ваксинация в областните градове. Зелените коридори ще продължават и през седмицата, защото има хиляди желаещи. 

Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг пред Александровска болница, след като инспектира как се извършва имуницазията в лечебното заведение.

Имаме достатъчно ваксини, увери здравният министър. Ангелов призова хората да повярват на науката и на лекарите. На прага сме на нещо ново, което можем да постигнем само с ваксина, подчерта министърът на здравеопазването. Изборът на ваксини ще бъде факт, когато започват да идват повече ваксини, регулярно фирмите да изпълняват доставките си, каза още министър Ангелов.

Първият денонощен кабинет за ваксинации вече заработи в двора на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ по решение на ръководството на болницата. „Имаме осигурени от държавата достатъчно количество ваксини. Всеки, който желае, може да заповяда“, обясни изпълнителният директор д-р Антон Петков. 

В "Пирогов" пък откриха още една зона за желаещите да се имунизират с ваксината на "Астра Зенека". 

Личните лекари могат да избират кога да започват да поставят ваксини, отговорили сме на всичките им въпроси, създадена е организация, обясни Ангелов. 

Чуждите граждани на територията на страната също ще бъдат ваксинирани, както и здравнонеосигурените, каза още той. Водим и преговори с "Бърза помощ", защото има и трудно-подвижни хора, които също трябва да бъдат ваксинирани, обясни министър Ангелов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!