Прочулата се с теча на лични данни и с бонусите в НАП Галя Димитрова с нов мандат в Надзора на НЗОК

OFFNews 27 февруари 2020 в 15:21 13014 2

Снимка OFFNews

Изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова, при чието управление изтекоха личните данни на милиони български граждани, е с нов мандат в Надзорния съвет на НЗОК по решение на правителството днес. Според правилника за реда и устройството на Касата шефът на агенцията е постоянно присъствие в Надзора.

Димитрова ще остане в историята на институцията и с отказа си да прекъсне почивката си в екзотична държава, и с впечатляващо големите бонуси, раздавани в приходната агенция. Няколко месеца след скандалите правителството я възнагради с актуализиране на заплатата. От 1 февруари тя стана 5 500 лв.

Зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева също остава в Надзорния съвет на Касата от квотата на правителството. Начева бе отстранена като управител на НЗОК заради обвинения в злоупотреби, състоящи се в неправомерно отпускане на 1,6 млн. лева на ВМА, „Токуда" и болницата в Смолян.

Новият стар състав на Надзорния съвет получава петгодишен мандат. В него от правителствената квота влизат още другият зам. здравен министър Бойко Пенков, който е директор на НЗОК от 1999 до 2001 г., а преди това за кратко е заместник-директор, както и зам.-министърът на финансите Росица Велкова. И двамата бяха и досега в Надзорния съвет на НЗОК.

Ето как правителствената пресслужба представя "новия" състав на НС:

Жени Начева

Начева е доктор по икономика. Заемала е отговорни длъжности в областта на бюджета и финансите в Националната здравноосигурителна каса, която по-късно оглавява. В момента е заместник-министър на здравеопазването, а непосредствено преди назначаването ѝ за такъв през 2017 г. е директор на дирекция в Министерството на финансите. Определена е за председател на Надзорния съвет на НЗОК.

Бойко Пенков

Д-р Пенков е заместник-министър на здравеопазването за трети път, назначен през 2017 г. Той е възпитаник на Медицинска академия - гр. София и е магистър по медицина, с придобити специалности по „Вътрешни болести“ и по „Белодробни болести“. Има над тридесет и седем години трудов стаж и професионален опит в областта на здравеопазването, като е заемал отговорни длъжности в лечебни заведения, НЗОК, Министерство на здравеопазването.

Росица Велкова

Велкова е заместник-министър на финансите. До назначаването ѝ на този пост е дългогодишен ръководен служител в Министерството на финансите. Била е и заместник-председател на Държавната агенция за осигурителен надзор.

Галя Димитрова

Галя Димитрова е изпълнителен директор на Националната агенция за приходите от 2017 г. Преди това е заместник-изпълнителен директор на НАП с ресор в областта на контрола и ревизиите. Преди това оглавява териториална дирекция „Големи данъкоплатци и осигурители“ на НАП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7800

2

Брок

27.02 2020 в 16:45

Калинка до калинка, барем да се прескачат...

Прав е Слави, е нема такава "кочина" - държава...

3101

1

Генчо Генчев

27.02 2020 в 15:29

Корумпирана харманлийска пача.