Пострадалото от мълния дете е с тежки увреждания, има и мозъчен отток

OFFNews 31 август 2023 в 08:18 2959 0

Стадионът в Русе

Снимка БНТ

Стадионът в Русе, където мълния удари две деца

Няма промяна в състоянието на 11-годишното дете, което бе ударено от мълния снощи. То е на апаратна вентилация в медикаментозна кома, съобщиха от болницата в Русе. 

Детето е в изключително тежко състояние. От всички изследвания, които бяха направени, се оказва, че става въпрос за тежка увреда на цялото тяло в резултат на травмата. Говори се за засягане на сърцето, черния и белия дроб, с мозъчен отток. Към момента е стабилизирано, заяви д-р Бланш Ангелова от УМБАЛ "Медика" по Нова тв. 

Мълния удари две деца на стадион "Дунав" в града, лекарите не успяха да спасят едното. 

Община Русе назначава проверка на концесията на стадиона. Концесионерът заяви, че игрището и съоръжението отговарят на всички изисквания за безопасност от метеорологични условия. Сградите са нови, гръмоотводът е въведен в експлоатация от година, той е нов, има нов басейн, на хотелската част има гръмоотвод, който работи. Всичко е обезопасено, обясни той пред бТВ.  

От Футболния клуб изказват съболезнования на семейството на починалото дете и казаха, че са готови да съдействат на разследването на трагичния инцидент. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика