Мълния удари две деца в Русе. Едното почина (допълнена)

OFFNews 30 август 2023 в 20:27 10152 0

мълния

Снимка iStock

Мълнии

Мълния удари две деца в Русе. Едното от тях почина, а другото е настанено в болница с тежки изгаряния.

Инцидентът е станал по време на тренировка на детския футболен клуб на стадион "Дунав", съобщи Нова тв.

Докато тичали към навеса, мощен гръм ги повалил. Сигналът е подаден около 19:20 ч. тази вечер от треньорите, както и от съсед от жилищен блок, който е видял отгоре какво става. На място са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ.

Децата са на по 11 г., информира Спешна помощ. Едното е транспортирано в УМБАЛ "Медика", а другото - в Университетската болница "Канев" в града.

Пострадалото от мълния дете е с тежки увреждания, има и мозъчен отток

Детето в спешното отделение на УМБАЛ "Канев" е било прието в критично състояние, в клинична смърт, без сърдечна и дихателна дейност. Два ренимационни екипа са се борили за живота му, реанимирали са го час, но то е починало - съобщи Стела Кръстева от пресцентъра на лечебното заведение.

Лекарите се борят за живота на другото дете. От болницата уточниха, че също е докарано в състояние на клинична смърт и без сърдечна дейност. Дежурният екип го е реанимирал и е възстановил основните му жизнени показатели. Момчето е интубирано и е в медикаментозна кома. Извършват се консултации, за да се установи дали има допълнителни увреждания по вътрешните органи.

Останалите деца, които са били на тренировката, са силно стресирани. На място са били извикани родителите им, за да ги приберат у дома. От клуба на този етап отказват да коментират, тъй като всички са в шок от инцидента, съобщи бТВ.

От общината са обяснили, че стадионът е даден на концесия. Изискали са незабавно информация от концесионера, който е обяснил, че има гръмоотводи по сградите от спортния комплекс. Осветлението също е със защита от мълния. Минала е и техническа проверка, която не е показала неизправности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!