Подновяват работа зелените коридори в столицата

Янка Петкова 11 май 2021 в 09:22 973 0

Снимка УМБАЛСМ "Пирогов"

Подновяват работата си зелените коридори в столицата. След заседанието на Националния ваксинационен щаб вчера беше решено имунизациите във ваксинационните центрове да продължат, ако лечебните заведения имат капацитет да ги поддържат.

Къде можете да се имунизирате

Ваксинационните екипи на УМБАЛ „Св. Анна“-София продължават да работят без почивен ден, с работно време от 08,00 до 19,00 час. Осигурени са ваксини (Oxford/AstraZeneca и Pfizer/BioNTech) за зеления коридор, който ще бъде валиден целодневно.

ВМА

От днес във ВМА отваря постоянен зелен коридор за имунизация с ваксините на Pfizer/BioNTech и на Oxford/AstraZeneca. Предварително записване не е необходимо. Работното време от понеделник до петък е от 8.30-16.00 часа, през почивните дни - от 09.00 до 12.00 часа. 

Сертификати за ваксинация срещу COVID-19 за граждани, имунизирани във ВМА, могат да бъдат получени по електронен път (заявление за издаване на сертификат може да се изтегли от тук) или на място, в зала №7.

Телефон: 02/ 92 26 203, e-mail: [email protected].

УМБАЛСМ "Пирогов"

Зеленият коридор в „Пирогов” възстановява работата си. Болницата разполага с количества от препаратите на Pfizer/BioNTech, Moderna и Oxford/AstraZeneca, за да продължи имунизацията на всеки, който пожелае.

Имунизации ще се извършват във фургона пред главния вход на лечебното заведение, в Медицински център „Н.И. Пирогов” .

Ваксинационният пункт в Директората ще очаква всички, които имат записани часове за първа и втора доза в електронната система на Министерството на здравеопазването.

Мобилните екипи също са в готовност да имунизират колективи на място. Продължава имунизацията и съгласно Националния ваксинационен план.

УМБАЛ "Александровска"

Зелените коридори в УМБАЛ "Александровска" продължават да функционират и след празниците, до петък включително (засега). Налични са всички видове ваксини. Работното време е от 9.00 до 17.00 ч.

УМБАЛ "Св. Иван Рилски"

От 12 до 14 май (вкл.) в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ се открива зелен коридор за имунизация срещу COVID-19 с ваксината на Moderna.

Ваксинацията ще се извършва в кабинет 72, ет. 1 в основната сграда на болницата, от 8:30 до 16:00 часа. Предварително записване не е необходимо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови