Педиатър хвана Богоявленския кръст в Александровска болница

Епископ Тихон с иновативен подход при изтеглянето на кръста

OFFNews 06 януари 2021 в 14:57 1320 0

Снимка УМБАЛ "Александровска"

Педиатърът д-р Венета Миленова извади Богоявленския кръст в Александровска, съобщиха от лечебното заведение.

По случай празника Тивериополският епископ Тихон отслужи архиерейска света Литургия и Велик водосвет „за здраве и спасение“ на пациентите и работещите в Александровска болница. 

Епископ Тихон спази ритуала, като хвърли кръста в шадравана пред параклиса на болницата. Владиката показа интересен трик, научен в Германия, със завързване на кръста с конци, чиито краища раздаде на присъстващите.

По даден знак всички едновременно дърпат конците, но все някой е по-бърз от другите и го изтегля пръв. Този път най-бързо "хвана" кръста д-р Венета Миленова – специалист по педиатрия и специализант по клинична имунология в УМБАЛ „Александровска“.

Според народното поверие този, който извади Богоявленския кръст от водата, ще получи всичко, което си пожелае, и ще бъде здрав и честит през цялата година. 

Епископ Тихон поръси със светената вода всички присъстващи и благослови боледуващите и грижещите се за тях лекари, медицински сестри, болногледачи, санитари, медицински специалисти, доброволци и други, като им пожела мирна и благодатна 2021 година, здраве, сили, обич, търпение и вяра, че ще се справят с пандемията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!