Пациентски организации подкрепиха председателя на БФС проф. Стоименова

OFFNews 13 април 2020 в 15:46 1737 0

Пациентски организации „Заедно с теб“ се обявиха в подкрепа на проф. Асена Стоименова, председател на Българския фармацевтичен съюз (БФС), обвинена от Прокуратата във всяване на паника.

Според "Заедно с теб" проф. Стоименова е доказан експерт, професионалист и диалогичен човек, и обвиненията, че всява смут сред населението са неоснователни.

В позицията си пациентските организации изтъкват, че въпреки различията в становищата за заплащането на такса "рецепта" и генеричното заместване, тя не е проявила безотговорност, изразявайки позицията си в интервюта по медиите.  

Вероятността за недостиг от лекарствени продукти се коментира както от Европейската комисия, така и от СЗО, също и от някои фармацевтични компании, подчертават от "Заедно с теб".

"Това е нормален процес през годините и ние като пациентски организации неведнъж сме алармирали институциите, които са намирали решения. Затова считаме, че сега също биха се намерили решения за пациентите, за които евентуално биха липсвали някои лекарствени продукти заради пандемията, както съобщават СЗО и ЕК", заявяват от пациентските организации.

"В никакъв случай не сме се почувствали в паника или стрес от изказванията на проф. Асена Стоименова. Тя, като отговорен експерт, винаги говори мотивирано и ние бихме искали да сме информирани навреме, както и институциите също, за да вземат адекватни решения", завършва позицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови