Пациентка се оплака от фиктивна операция в Бургас

От лечебното заведение определиха твърдението като провокация. "Медицински надзор" започва проверка по случая

OFFNews 18 април 2024 в 09:46 1897 0

Милена Стефанова

Снимка Скрийншот

Милена Стефанова

Лекари от отделението по неврохирургия в частна болница в Бургас са издали епикриза на своя пациентка, в която е записано, че ѝ е направена оперативна интервенция, без такава да е извършена.

Това твърди потърпевшата Милена Стефанова, която разказва по Нова телевизия за лечението си в болницата, откъдето била изписана в неделя.

"Искам да апелирам хората да проверяват документацията си и когато има нередности, да сигнализират. В моя случай, според епикризата, ми е направена ендоскопска операция. Описано е, че съм била с венозна анестезия. Нямам направена подобна интервенция. Нямам рани, нито шевове. Това е точене на НЗОК, измама за много пари", разказа жената.

За три дни е получила една инжекция блокада с лидокаин.

"Първите ден и половина след нея имах леко подобрение, впоследствие нещата много се усложниха, а болките ставаха непоносими. Нямах такива преди да постъпя в болницата. Разписани са четири инжекции, поставени след ЯМР, но и такива нямам. Нямам дискова херния, но д-р Балев иска да ми прави операция. Имам намерение да търся правата си по съдебен път", сподели тя.

Директорът на болница "Сърце и мозък" д-р Лидия Стефанова посочи, че е изненадана от казуса.

Не е проведен предварителен разговор с мен, не са се произнесли компетентните институции. Това е опит за провокация. Никога не сме извършвали фалшиви операции. Институциите ще излязат със становище след подаден сигнал. Това е единственият законово уреден начин. Преди това няма как да се разбере каква е истината. Пациентката не е направила опит да осъществи контакт с нас, за да изясни ситуацията. Тя причини достатъчно неприятности по време на престоя си, психиатър се е произнесъл, че е на тежки психотици, заяви тя.

След излъчения репортаж Изпълнителна агенция "Медицински надзор" започва проверка в лечебното заведение. Министърът на здравеопазването и обществеността ще бъдат запознати с резултатите от проверката, след нейното приключване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков