Първите дози от Johnson & Johnson ще бъдат в ЕС най-рано в средата на април

OFFNews 12 март 2021 в 15:36 1723 0

Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан предупреди днес, че първите дози от ваксината на американската компания Johnson & Johnson (колаборация с Янсен) ще бъдат доставени в Европейския съюз най-рано в средата на следващия месец, въпреки че тя бе одобрена от регулаторния орган на ЕС още вчера, предаде Франс прес.

"Имаме европейско решение, но знаем, че доставки ще има най-рано в средата или в края на април", каза Шпан. "Важно е Европейската комисия, в качеството й на страна, подписала споразумението, да води дискусии с Johnson & Johnson, отбеляза Шпан, без да уточни на какво се дължи бавното започване на доставките.

"Договорът с Johnson & Johnson беше подписан през октомври, въпросът е да се разбере какво се е случило", каза германският здравен министър. Той посочи, че 300 милиона евро са били платени предварително, за да може компанията да увеличи производствения си капацитет.

ЕС подписа договор за 200 милиона дози ваксина, към който има опция за още 200 милиона допълнително. Вчера от Johnson & Johnson се ангажираха да доставят до края на годината 200 милиона дози за ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!