Първите 28 000 дози от ваксината на Астра Зенека пристигат тази вечер в София

OFFNews Последна промяна на 06 февруари 2021 в 14:13 2217 0

Първите 28 800 дози от ваксината срещу COVID-19 на "Астра Зенека" и Оксфордския университет пристигат тази вечер в София, съобщиха от Министерството на здравеопазването. 

Пристигането на ваксините се очаква около 19 часа в сградата на БулБио - НЦЗПБ. Те ще бъдат поставени в хладилна камера, след като бъдат посрещнати от директора на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов и председателя на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов. 

Листовката и кратка характеристика на ваксината са публикувани на интернет страницата на Министерството на здравеопазването.

В кратката характеристика е посочено, че лекарственият продукт подлежи на допълнително наблюдение, което ще позволи бързото установяване на нова информация относно безопасността. Ваксината е показана за активна имунизация за превенция на COVID-19 при лица на възраст 18 и повече години. 

Курсът на ваксинaция се състои от две отделни дози по 0.5 ml всяка. Втората доза трябва да се приложи между 4 и 12 седмици (28 до 84 дни) след първата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови