Отделението по ендокринология на УМБАЛ Бургас възстанови работата си

Между 5 и 10 души дневно минават през триажния център за COVID-19

OFFNews 18 май 2021 в 15:01 1008 0

Отделението по ендокринология на УМБАЛ Бургас се върна на старото си място и възстанови работата си в пълен обем. Досега капацитетът му беше ограничен, защото бе превърнато в COVID-звено и приемаше пациенти другаде, съобщиха от лечебното заведение.

То стана поредното отделение, което се върна към нормалния ритъм на работа, след Нефрологията, Кардиологията, Ревматологията и Кожно отделение. Очно отделение също възстанови дейността си след възстановяването на плановите операции.

Новоприетите пациенти с COVID-19 в УМБАЛ Бургас продължават да намаляват. През триажния център минават между 5 и 10 души на ден и не всички се хоспитализират.

Легла за такива пациенти се запазват в Инфекциозно отделение и на още три етажа в терапевтичния корпус на болницата.

Обстановката се следи всеки ден, за да може при още по-голям спад на случаите да се възстанови нормалната работа и на другите отделения, които са превърнати в КОВИД, но продължават да работят на други места - гастроентерологията и вътрешното хематологично отделение.

Медицинският център на УМБАЛ Бургас - "Св. Николай Чудотворец" продължава ваксинациите срещу COVID-19. Кабинетът вече работи от 8 до 20 ч. всеки ден, като приема и предварително записани през единната система, и дошли на място без записване. Налични са ваксини на "Пфайзер-Бионтех", "Модерна", "Астра Зенека", както и най-новата еднодозова - на "Янсен".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови