Още три столични болници разкриват отделения за заразени с COVID-19

OFFNews Последна промяна на 07 април 2020 в 14:15 1659 0

Още три столични болници разкриват отделения за заразени с COVID-19. 

В Първа градска болница отделението по Пулмология вече е преоборудвано в отделение за лечение на заразени с коронавирус, то е с 10 легла, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова във фейсбук. 

Осигурен е отделен вход, така че болницата да продължи и лечението на други пациенти. Създадена е организация за дезинфекция след всяка линейка и са проведени обучения на персонала, който ще се грижи за болните. Екипът на отделението вече започна дежурства. 

Логистичният център на София към момента разполага с достатъчен брой защитни костюми и маски и очакваме доставка на още, включително и такива за многократна употреба. С тях подпомагаме и работата на общинските болници, в които разкриваме отделения за пациенти с COVID-19, уточнява кметът. 

Предстои разкриването на още две отделения за заразени с COVID-19 - в Четвърта градска болница с 5 легла и Пета градска – с 10 легла плюс 2 интензивни.

Първото отделение за лечение на пациенти с короновирус в общинска болница беше разкрито във Втора градска болница. През него до момента са преминали 14 пациента. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X