НЗОК с нов портал от днес

OFFNews 01 ноември 2022 в 11:55 2335 0

НЗОК

Снимка Скрийншот

От 1 ноември

От 1. ноември Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) има нов електронен портал, който може да намерите на адрес www.nhif.bg, съобщават от фонда.

Новият здравен портал има изцяло изграден нов дизайн, който дава възможност за лесен достъп и търсене в страниците на портала на основните и важни за здравноосигурените лица и за договорните партньори публикувани документи.

Новият портал отговаря напълно на изискванията на европейското законодателство в областта на защита на правото на неприкосновеност на личния живот в сектора на електронните комуникации.

Порталът гарантира улеснен достъп за потребителите, по-специално за хората с различни увреждания - зрителни, слухови, двигателни, когнитивни, както и за възрастните хора.

Разширена е електронната услуга „Проверка на личен лекар“, която се намира в рубрика „Услуги за граждани“. Услугата предоставя пълна информация на здравноосигурените лица относно статута на избрания от тях личен лекар, договорен партньор на НЗОК, включително и информация, ако договорът му с НЗОК е прекратен.

Мобилната версия на здравния портал е подобрена, във връзка с тенденцията, че все повече ползватели използват мобилни устройства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!