Ново поколение система за диагностика на злокачествени заболявания заработи в Онкоболницата

OFFNews Последна промяна на 01 юли 2020 в 09:40 865 0

Най-ново поколение автоматизирана система за тъканна диагностика при злокачествените заболявания заработи в Специализираната болница за активно лечение по онкология, съобщиха от лечебното заведение.

Модерната лабораторна диагностична апаратура е в помощ на клиничната патология.

За пациентите със злокачествени заболявания това означава по-точна диагностика, което е от ключово значение за избора на правилното лечение.

Модерната апаратура, внесена за първи път в България, ще позволи терапията при всеки болен да бъде индивидуална в максимална степен и ще служи за мониторинг на таргетни терапии в лечението на рака на млечната жлеза, на белия дроб, на рака на кожата, както и на други социално значими онкологични заболявания.

Апаратурата ще даде възможност на болницата да се нареди в групата от водещи в света медицински научноизследователски центрове за борба с рака по диагностични възможности.

От по-бързото получаване на точна диагноза ще могат да се възползват лекуващите се в Специализираната болница по онкология и нуждаещите се от консултация или второ мнение пациенти от цялата страна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X