Нови ограничения в Гърция и Северна Македония заради COVID-19

OFFNews 25 август 2021 в 09:42 2138 0

Снимка Getty Images

Гръцките власти удължиха срока на действие на локалните ограничителни мерки, наложени в областните единици Ханя, Ираклион и Ретимно на остров Крит, съобщи телевизия Скай.

Освен това същите ограничения са наложени и в областната единица Месиния на полуостров Пелопонес.

Локалните мерки включват забрана за движение извън дома в интервала от 1 ч. през нощта до 6 ч. сутринта освен по служебни или сериозни здравословни причини. Забранява се и музиката във всички заведения.

Освен това в цяла Гърция е в сила забрана за провеждането на всякакви публични събития с присъствие над 20 души срещу каквото и да било заплащане в частни пространства, които не са с публично предназначение. Глобата за нарушаване на разпоредбата е от 50 до 200 хиляди евро.

Вчера страната регистрира рекорден денонощен брой на новозаразените - 4608. 

От 1 септември се въвеждат нови изисквания за гражданите и посетителите на Република Северна Македония за влизане в страната, съобщава агенция МИА.

Така всички влизащи ще бъдат длъжни да представят удостоверение за извършена имунизация с най-малко две дози ваксина, документ за прекаран COVID-19 през последните 45 дни или отрицателен резултат от PCR тест, не по-стар от 72 часа.

На гражданите на страната, които нямат PCR тест или удостоверение за ваксиниране или прекаран COVID-19, ще бъде наложена карантина от седем дена с решение на Държавния санитарен и здравен инспекторат.

Чужди гражданите, преминаващи транзит през Северна Македония, могат да направят това в рамките на пет часа, като попълнят декларация на влизане в страната, която трябва да представят при гранична проверка на излизане, съобщава МИА. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!