Нов метод за щадящо лечение при рак на простатата в „Токуда“

OFFNews 31 януари 2014 в 18:03 3146 0

Нов метод за щадящо лечение при рак на простатата в „Токуда“

Трима пациенти с рак на простатата бяха оперирани с нов модерен метод в болница „Токуда“, съобщиха от лечебното заведение.

Операциите бяха извършени от екипа на Отделението по урология под ръководството на началника на Отделението по урология в Университетската болница в Патра, Гърция, проф. Лиатцикос.

При този метод се отстранява цялата простата заедно със семенните мехурчета и ако карциномът е открит навреме, раковите клетки може да се отстранят напълно и да не се наложи хормоно- или лъчетерапия, обясни началникът на Отделението по урология д-р Калоян Давидов.

Процедурата продължава до три часа, а престоят в болница и възстановителният процес са намалени до минимум. Само 24 часа след интервенцията пациентите могат да се движат свободно, а след няколко дни – да се върнат към нормалния си ритъм на живот, допълни той.

Редовните профилактични прегледи след 45-годишна възраст значително намаляват риска от усложнения. Всички пациенти, които имат съмнения за заболяване на простатата, могат да си запазят час за преглед на телефони 02/403 40 00 и 02/403 49 10.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!