Никой не иска да оглави болницата в Раднево след ареста на директорката ѝ

OFFNews 27 февруари 2020 в 11:55 1534 0

Всички поканени да приемат директорския пост на болницата в Раднево са отказали. Това заяви пред БНР кметът на града д-р Теньо Тенев.

На извънредна сесия на общинския съвет вчера бе освободен досегашния шеф на болница „Димитър Чакмаков“ д-р Мая Узунова, но временно изпълняващ длъжността "директор" не бе избран. 

Д-р Тенев посочи, че ако и днес общинските съветници не могат да намерят решение, здравното заведение може да бъде закрито.

По думите му в подобна ситуация няма има кой да подпише договор с НЗОК, а този договор е тригодишен. Няма и кой да разпише заплатите на персонала или да освободи напускащите. Това според него ще доведе до "много бърз край" на болничното заведение.

Днес общинският съвет се събира на редовна сесия, на която ще бъде обсъден и вариант за назначаване на прокурист на лечебното заведение, което е в тежко финансово състояние.

Задълженията на болницата, към края на февруари са близо 1,8 млн. лв, подчерта кметът. 

В момента с обвинения за източване на болницата са четири лица. Директорката, секретарката и служебният шофьор са задържани, а главната счетоводителка е под „домашен арест“.

Според прокуратурата на общинското лечебно заведение са нанесени щети за близо 450 хил. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови